Att leasa eller kӧpa bil

De allra flesta i dagens samhӓlle har behov av en bil. Den kanske inte anvӓnds till att åka till jobbet varje dag, i alla fall inte om det finns bra offentliga kommunikationer. Men man har den fӧr fritiden, fӧr att skjutsa barnen till stallet eller gitarrlektionerna, åka och handla eller ta sig en genomkӧrning på gymet. Allt detta skulle vara omӧjligt att hinna med eller åstadkomma utan en bil.

362-4-leasingSedan finns det de å andra sidan som nӓstan bor i bilen. Den kӧrs till och från jobbet, och ofta under arbetsdagens lopp också. Allt detta visar på att bilen verkligen behӧvs.Det finns inget tvivel om att de flesta har behov av en bil, men då kommer frågan upp om man ska leasa eller kӧpa. Detta ӓr inte lӓngre ett avgӧrande bara fӧr fӧretag, ӓven om de oftare vӓljer denna lӧsningen.

Fӧrdelarna med leasing

Att kӧpa bil kostar ganska mycket, speciellt om man vill ha en bil som ӓr bra och alltid fungerar. Ӓven om det går att få billån så ӓr handpenningen trots allt mycket hӧg. Genom att leasa en bil så slipper man lӓgga ut en massa pengar, och sitter inte heller med ett lån i flera år. Detta ӓr speciellt viktigt fӧr fӧretag som har en strikt budget att hålla sig till och som vill anvӓnda sitt kapital på viktigare saker ӓn en fӧretagsbil. Planera din leasing av bilar hos LeasePlan.

En fӧrdel med att leasa fӧretagets bil, eller om man gӧr det som privatperson, ӓr att reparationer och underhåll skӧts av uthyraren. Detta underlӓttar något enormt fӧr de flesta, fӧr man har inte tid fӧr detta. Ansvaret vilar mycket på uthyraren och efter några års kontrakt brukar man kunna byta upp sig till en nyare bil. Naturligtvis innebӓr detta också att man inte kan anpassa bilen eller montera vad som helst i den, den ӓr ju till låns så att sӓga. Men fӧr de flesta ӓr det skӧnt att ha en bra bil utan att behӧva tӓnka på att hålla den i god form.

Leasing fӧr både fӧretag och privatpersoner

Eftersom alla har behov av en bil, mer eller mindre, så ӓr det sjӓlvklart att vӓrdera de olika mӧjligheterna som finns. Det kan vara lӓttare att skӧta månadsbetalningar istӓllet fӧr att lӓgga ut en stӧrre klumpsumma fӧr inkӧp. För att läsa mer om personalbil, klicka på länken http://www.leaseplan.se/pu/sv/personalbil_for_forare. Eftersom det finns flera olika val och kontrakt så kan man alltid hitta fram till ett som passar fӧr ens egen situtaion.

Om man anvӓnder bilen dagligen fӧr jobbets rӓkning så sliter det mycket på den. En del reser land och rike runt varje vecka, mil efter mil i både sol och regn. Istӓllet fӧr att kӧpa en bil som sedan minskar radikalt i vӓrde kan det vara bӓttre att leasa den. Beroende på kontraktet så tar det inte många år innan man sitter i en ny och frӓsch bil, och kan fortsӓtta sitt resande. Detta ӓr inte en liten detalj att begrunda nӓr man bestӓmmer sig fӧr vilken leasing som kan vara bӓst.

Fӧr många privatpersoner ӓr leasing ett utmӓrkt tillfӓlle att få en bra bil. Man har stadiga jobb med ganska god inkomst, men det fattas kapital fӧr stӧrre bilkӧp. Då passar det mycket bӓttre att betala lite varje månad, och ӓndå kunna anvӓnda bilen. Annars måste man spara ihop till egeninsatsen eller ta ett hutlӧst dyrt lån fӧr att tӓcka den. Bra mycket bӓttre att ӧverlӓmna detta ansvar på någon annan och bara hӓmta bilnycklarna och kӧra ivӓg. Leasing ӓr helt klart ett mycket bra alternativ fӧr både privatpersoner och fӧretag.