Att tjäna pengar på sin hobby

Många har en hobby, och ibland kan man vara riktigt bra på det man håller på med. Det kan handla om att måla tavlor, spela ett instrument, sy kläder eller skapa i lera, bara för att nämna några få exempel. Nu när egenanställning är en ny anställningsform kan man också börja tjäna lite mer pengar på sin hobby. Man kan helt lagligt sälja sina produkter eller tjänster och få betalt för dem. För många är detta ett efterlängtat tillfälle.

MU270-musikerDet kan, till exempel, handla om att fakturera utan företag som musiker. Vare sig man har ett litet band med några kompisar eller spelar ensam kan man ofta få gig på restauranger, kafe’er och andra uteställen, både under sommar- och vinterhalvåret. Det kan vara ett bra tillfälle att få uppträda samtidigt som man tjänar lite pengar. Eftersom egenanställning är en ny anställningsform kan man komma runt problemet med att ha eget företag och speciell skattesedel.

Många som väljer att fakturera utan företag som musiker har det som en liten verksamhet på sidan av, det är inte något som man kan leva på. De pengar man får in av att spela på olika ställen kan i alla fall betala för ens utgifter, det brukar alltid kosta att spela ett instrument och ta hand om det på bästa sätt. Samtidigt känns det ganska skönt att kunna få betalt för något man gör, som ett extra erkännande att man är bra.

Det är inte alls svårt att fakturera utan företag som musiker, man går bara genom ett faktureringsbolag. De tar en viss procent som betalning för sin tjänst, men tar sedan hand om resten. Det vill säga de betalar in skatt och arbetsgivaravgift, och allt annat som behövs. Sedan bevakar de fakturan och ser till att den blir betald.

Egenanställning är en ny anställningsform som passar bra för många olika kategorier. Om man vill kan man till och med få betalt i förväg, då lägger faktureringsbolaget ut pengarna medan de väntar på att fakturan ska bli betald. Man kan bara fakturera utan företag som musiker och sedan glömma bort det hela. Denna tjänst kostar lite extra, men ibland kan man behöva pengarna.

Hela arbetsmiljön har utvecklats mycket de senaste åren. Nu när egenanställning är en ny anställningsform har många dörrar öppnats. Inte bara för de som håller på med en hobby, men även många andra som försöker komma igång med ett eget företag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *