Dags fӧr årets julbord

En av hӧjdpunkterna med december månad ӓr alla julbord. Det gӧr att man bӧrjar se fram emot hӧgtiden och hamnar i en glad stӓmning. De flesta arbetsplatser idag arrangerar ett julbord fӧr sina anstӓllda. Det ӓr ett trevligt sӓtt att umgås och ӓta något gott tillsammnans. Nӓr man bryter brӧd tillsammans så bidrar det till enheten och samarbetet på arbetsplatsen, en sanning som det gӓller att ta vara på.

Många restauranger har speciella erbjudanden runt jultid. De vet att alla vill komma ut och fira tillsammans, och gӧr det lӓttare att vӓlja plats. Var man tar sitt julbord kan delvis bero på hur många man ӓr. Antal vegetarianer eller veganer kan också gӧra skillnad, idag ӓr det vanligt att ӓta på ett annorlunda sӓtt. Men det finns alltid något stӓlle som har en meny som alla tycker om och dӓr man får plats. Vissa populӓra stӓllen måste bokas i god tid, det ӓr många som vill lӓgga sitt julbord dӓr.

Hur man vӓljer julbord

Fӧrutom de ovannӓmnda dieter och behov så ӓr ofta stӓmningen på restaurangen viktig. Det ӓr ju inte bara fӧr att ӓta som man går på julbord, ӓven om maten också ӓr viktig. Många anser dock att en trevlig atmosfӓr med uppmӓrksam personal ӓr något som rankar hӧgt. Vissa arbetsplatser går tillbaka till samma stӓlle år efter år just fӧr att hela upplevelsen ӓr så underbar. I Gamla stan hittar du den mysiga restaurangen Mister French. De ӓr kӓnda fӧr att kombinera alla de olika delarna fӧr ett lyckat julbord, med sin alldeles speciella meny och hӓrliga stӓmning.

Traditionen med julbord ӓr gammal, och något som många håller fast på. Faktum ӓr att det inte ӓr alla som firar jul med familj och vӓnner som fӧrr i tiden, men julbordet vill man inte ge kall på. Allt fler vӓljer att resa utomlands under jullovet, och ha ett annorlunda firande. Eftersom man får med sig all den goda maten med julbordet under veckorna innan jul så får man det bӓsta av allt. Nӓr hela familjen reser tillsammans får man plats med alla julklappar i resvӓskan. Om inte skriver en del små kort dӓr man inkluderar en bild på presenten, om det ӓr typ en cykel eller båt.

Handskas med den mӧrka årstiden185-4-julbord (1)

Fӧr många ӓr november och december trista månader. Det blir bara mӧrkare och mӧrkare varje dag, fӧr att inte tala om regn och rusk. Då ӓr det bra att ha något att se fram emot, och att gå på julbord kan vara precis det som behӧvs fӧr att ӧka den positiva energin och stӓmningen på jobbet. Det finns ett ordspråk som sӓger att det ӓr bӓttre att tӓnda ett ljus ӓn att fӧrbanna mӧrkret, och det ligger mycket sanning i det. Genom att vara aktiv och gå ut med sina arbetskompisar på ett mysigt julbord så kan man inte bara ӧverleva den mӧrka årstiden utan också njuta av den. Klicka på länken för att boka ditt julbord tillsammans med Mister French http://www.mrfrench.se/julbord.

Vilken mat ska finnas med?

Det finns olika teorier om vilken mat som ska inkluderas på ett julbord, och det ӓr ett hett ӓmne. Kӧttbullar och Janssons frestelse eller vegetarisk paj och mango sallad? Det kan kӓnnas lite konstigt att inkludera nya rӓtter och utlӓndska specialieter, men det ӓr så hӓr som mat och traditioner utvecklas. Idag ӓr det många som inte ӓter både det ena och det andra. En del på grund av hӓlsa, medan andra fӧr att de tycker det ӓr fel att ӓta till exempel djur. Dӓrfӧr måste man anpassa julbordet fӧr att alla ska kunna delta, och detta återspeglas också på en del restauranger.

Man kan sӓga vad man vill om nya uppfinningar och smaker, men det ӓr intressant vad en bra kock kan trolla fram. Det ӓr dags att bӧja lite på de urgamla traditionerna och anpassa dem till dagens samhӓlle. Resultatet har blivit fantastiska rӓtter som helt klart kommer att bli en given på framtida julbord. Det ӓr klart att de gamla julbordsrӓtterna ska få stanna kvar, det ӓr bara att gӧra mer plats på bordet. Vad ӓr julen utan risgrynsgrӧt? Men en quinoa pudding sitter inte så illa den heller. Med ett ӧppet sinne kommer årets julbord att bli det bӓsta någonsin.