Hitta rätt barnvakt åt just ditt barn

Barnen är det käraste vi har och de allra flesta föräldrar är därför överens om att vi enbart lämnar över dem i någon annans händer om vi litar på personen i fråga. Oavsett om man väljer att ha sina barn på förskola eller tar hand om dem i hemmet kan det ju hända att vi då och då måste ta hjälp utifrån för att få vardagen att fungera. Det är här en barnvakt kommer in i bilden.

699-4-MAP-hitta-ratt-barnvakt-åt-just-ditt-barnI dagens moderna samhälle behöver man dock inte förlita sig på lappar i mataffären för att hitta en barnvakt som kan ta hand om barnen då och då. Idag finns en mängd seriösa förmedlingar genom vilka man kan hitta rätt barnvakt för just sin familj.

Detta bör man tänka på när man väljer barnvakt

 • Ställ frågor till agenturen! Har de anställda kontrollerats gentemot brottsregistret? Vilka andra kvalifikationer har de? Genom att vara nyfiken och frågvis ser du till att ditt barn lämnas i säkra händer!
 • Har agenturen goda referenser? En enkel kontroll online kan ge svar på de flesta av dina frågor då många människor väljer att recensera sin upplevelse av ett företag där. Du kan självklart också be agenturen eller företag om referenser direkt.
 • Definiera era behov. Hur många dagar och timmar i veckan behöver ni hjälp? Är det flera barn i familjen och behöver de olika antal timmars barnpassning? Genom att veta era behov redan innan ni kontaktar agenturen blir det lättare för dem att hjälpa er fram till en bra lösning.
 • Gör en budget! Att ha en budget för hur mycket barnpassning får kosta är viktigt för att kunna ta korrekta beslut kring en sådan sak som hur mycket barnpassningen skall äta upp av er inkomst. Dessutom är det naturligtvis också bra att undvika att skuldsätta sig alltför mycket i onödan.

Befinner ni er i Öresundsregionen eller kommer ni snart att vara i Danmark – genom Babysittermatch kan man enkelt hitta en babysitter i København som ser till barnens och hela er familjs behov när de arbetar. Babysittermatch erbjuder även barnpassning i Frederiksberg som är en populär del av staden för bland annat barnfamiljer.

Fördelar med att välja barnvakt via en agentur

 • Agenturer kollar vanligtvis upp sina anställda ordentligt och man behöver som förälder därför inte oroa sig för att de skall vara oseriösa och på något vis problematiska för ens barn.
 • Man sparar tid eftersom agenturen lägger ned all sin energi på att hitta rätt person för just ens egen familj.
 • Ditt barn for kontinuitet vad gäller den person som passar honom eller henne när ni inte finns på plats. Det är ju trots allt så att personen tagit anställning för att göra just detta och inte är någon man hittat via en lapp i närmaste mataffär och sannolikheten är större att de kommer att fortsätta jobba med er länge.

Barn är spännande varelser som alla har en egen personlighet att lära känna. Detta är som med det mesta annat i livet en process och något som de allra flesta föräldrar upplever som oerhört fascinerande. När en ny person introduceras i barnets liv kan även barnets reaktion variera markant. Vissa barn har väldigt lätt för nya människor med andra barn saknar tryggheten från en förälder och därmed behöver mycket stöd för att våga lära känna en barnvakt. Som förälder finns det en hel del man kan göra för att hjälpa sitt barn på vägen.

Detta kan du göra för att hjälpa ditt barn vänja sig vid en ny barnvakt

 • Låt den nya barnvakten komma hem till er när ni är hemma allihop – gärna flera gånger. Då kan ditt barn få chansen att förstå att personen accepteras av mamma och pappa. Med den känslan i bakhuvudet blir det lättare att våga börja leka med henne eller honom så länge föräldrarna finns i närheten.
 • När ditt barn vant sig lite mer vid barnvakten kan man prova att först lämna rummet där de leker en liten stund och när det fungerar väl ta en promenad och vara borta först femton minuter, sedan en halvtimme och så vidare.
 • Var tydlig med vart ni skall gå när barnvakten är på plats. Barn vill ha trygghet och gärna veta säkert vad det är som skall ske. Genom att vara tydlig när ni går och berätta att ni kommer tillbaka – och gärna vilken tid – kan barnet känna sig lugnare.
 • Sist men inte minst – glöm aldrig en kram och en puss! Att skiljas med vetskapen att ni älskar ert barn är den bästa grund man kan ge dem.

Det tar ofta ett tag innan såväl föräldrar som barn vänjer sig vid en ny situation som till exempel vid en introduktion av en barnvakt. När det känns svårt kom därför ihåg – ofta är det lättare för barnet än för föräldern!