Personlig hjälp med att köpa fonder 2014

För många är världen av aktier och fonder nästan det samma som en djungel. Man vet varken ut eller in, det enda man är säker på är att det är ett bra sätt att spara på. Därför behöver man ofta personlig hjälp för att kunna välja rätt fonder. Ska man satsa på realinvest eller Sverigefonder? Kanske utländska fonder är bättre? Alla dessa frågor kan man få hjälp att besvara av en fondförvaltare.

MU216-spara till pensionenAtt köpa fonder 2014 är en bra investering. Fonder i allmänhet har stor avkastning, och de är relativt säkra. Realinvest har blivit mer populärt de senaste åren. Det innebär att man investerar i företag som har stora reella tillgångar. Bland annat har man här skogsindustrin eller råvaru- och kraftindustrierna. En del fondförvaltare väljer att hålla sig till Sverige eller i alla fall de nordiska länderna. Här kan man få personlig hjälp att välja vad man tycker är bäst.

Förutom realinvest kan man också välja om man ska köpa fonder 2014 i inhemska företag eller sprida dem till utlandet. Det finns för- och nackdelar med allt. En del tror på svensk ekonomi, eller nordisk, och vill satsa på den. Andra föredrar att sprida ut riskerna och också möjligheterna till vinst. Återigen inser man hur viktigt det är med personlig hjälp. Man kan diskutera varför man föredrar vissa fonder, och förvaltaren kan också visa på prognosen för dessa. För en del passar det bäst med realinvest, medan andra troligtvis lutar åt aktiefonder.

Att köpa fonder 2014 är ett bra sätt att planera för framtiden. Man ska aldrig lämna något åt slumpen utan se till att man har besparingar för alla nödvändigheter. Det kan ta tid att bygga upp en ordentlig portfölj, så det är bäst att starta tidigt. Att investera varje månad genom att dra pengar direkt från lönen fungerar mycket bra för de flesta. Eftersom man inte ser pengarna är det lättare att klara sig utan. Dessa kan sedan växa till sig och ge större avkastning efter ett antal år.

Faktum är att fondsparande ofta är en långsiktig investering och ett planerat sparande. Många gör det för att dryga ut pensionen, andra sparar till en större utgift som de vet kommer upp efter en tid. Hur mycket man ska spara och vad man ska investera i kan variera ganska mycket från person till person. Ibland har man en större summa pengar att lägga undan, andra gånger lite mindre.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *