Skapa ett alldeles speciellt barnrum

Alla fӧrӓldrar vill att barnen ska ha det bra, man månar om dem på flera olika sӓtt och vis. Fӧrutom de grundlӓggande behoven, som att se till att de ӓr klӓdda och har tillrӓckligt med mat, så skapar många fӧrӓldrar en barnkammare lite utӧver det vanliga.

Det ӓr inte mycket som ska till fӧr att barnen ska bli ӧverfӧrtjusta i sitt rum. Ibland rӓcker det med att man målar vӓggarna i den fӓrg de tycker om, sӓtter upp några vӓggdekorationer och så vidare. Detta visar barnen att fӧrӓldrarna tӓnker på dem och ger dem en plats dӓr de kan låta fantasin flӧda.

Planera och fixa

Men ibland ӓr det fӧrӓldrarnas fantasti som verkligen kommer igång, en del lyckas inreda barnens rum på ett spektakulӓrt sӓtt. Det finns flera bra bloggar och sajter som kan ge goda råd om vad som kan gӧras i barnkammaren. De flesta har inte så mycket pengar att lӓgga ner på de olika projekten, men desto mer kӓrlek och villighet att ge barnen det dӓr lilla extra. Till att bӧrja med så behӧvs 526-4-barnkammare-barnrumdet naturligtvis mӧbler. I webshopen på Barnsängar.se kan du köpa barnsäng online. Det ӓr lӓtt och smidigt, och sedan utgår man dӓrifrån.

Textiler ӓr perfekta fӧr att gӧra rummet glatt och inbjudande. Sӓngӧverkast, gardiner, mattor och mycket annat som man vӓljer i de mӧnster och fӓrger som barnen tycker om. Det ӓr lӓttare att gå och lӓgga sig i lakan med prinsessor på, eller dinosaurer om det ӓr vad man fӧredrar. Kuddar kan anvӓndas till mycket, både fӧr att sitta och lӓsa samt som stenar nӓr man ska ӧver en stor flod. Barn behӧver saker som inte går sӧnder så lӓtt, och som helst kan tvӓttas i maskin. Om du är osäker på hur du ska inreda barnens rum, läs då detta inlägg.

En annan sak som ӓr viktig i ett barnrum ӓr bra fӧrvaring fӧr alla bӧcker och leksaker. Speciellt de lite mindre barnen har ofta leksaker som tar stor plats, samtidigt som de behӧver utrymme fӧr att leka. Man kan sӓtta upp hyllor eller lӓgga saker i boxar under sӓngen, till exempel. Det gӓller att hitta en balans mellan saker och plats, barnet har behov av både och. Genom lekens vӓrld så utvecklas de och vӓxer till sig mentalt och kӓnslomӓssigt.

Det dӓr lilla extra

Har man tid och mӧjlighet så ӓr det inte alls så svårt att ta steget fullt ut och skapa ett fantastiskt rum. Med få material kan man fӧrӓndra utseendet på rummet totalt och ge barnet något som de drӧmt om. Leva & Bo tipsar om hur du fixar ett sagolikt barnrum. Man får såga och klistra lite, men resultatet ӓr enastående. Genom att utgå från vad barnet tycker om, till och med de små har ju sina egna personligheter, så kan gӧra ett rum som de kommer att trivas i. Allt detta visar barnet att man bryr sig och att man verkligen vill att de ska vara glada och nӧjda. Detta ӓr egentligen den bӓsta present man kan ge sina barn.