Snabbt internet med fiber

Sedan ett par år tillbaka har internet blivit ett givet inslag i vår vardag och det är nog få som skulle kunna vara utan nätet under en längre tid. Vi använder internet för allt från jobb till bankärenden och nöjen. Därför är det många som väljer fiberuppkoppling för att det ska gå extra snabbt.

197-svensk-infrastruktur-fiberDe flesta kan nog dra sig till minnes hur det var från början med det karaktäristiska ljudet då man kopplade upp sig till nätet via modem. Den tiden är en svunnen tid nu och vi vill att det ska gå allt fortare när vi surfar. Datorer, surfplattor och smarta mobiltelefoner intar vardagen och fritiden. Internet har blivit ett nödvändigt verktyg och redskap för de flesta och i takt med att utvecklingen har gått framåt har man skapat fibernät.

I Sverige är det ett företag som heter Svensk Infrastruktur AB som tar hand om och sköter den digitala infrastrukturen i landet. De både förvaltar och underhåller den digitala infrastrukturen för de svenska hushållen och den baseras på så kallade fiberoptiska nätverk. Det innebär att informationen skickas med ljusets hastighet. Dessutom finns det flera fördelar med denna teknik så som att den håller länge och är miljövänlig. Hos Qmarket kan du se vad Svensk Infrastruktur erbjuder för tjänster i dag och vilka alternativ som är möjliga hemma hos dig.

Utvecklas ständigt

När man ska fortsätta arbetet med att erbjuda svenska hushåll fiberuppkoppling behöver man gräva ner fiberkablar i marken som rör sig längs gatorna. Via dessa fiberkablar kan den digitala signalen för tv, telefoni och bredband föras över. Visserligen kräver grävandet en hel del arbete men det innebär också att du får tillgång till snabbt och säkert internet. Svensk Infrastruktur använder sig av den senaste tekniken med så kallad blåsfiber. Detta i sin tur gör att hållbarheten blir uppemot 50 år.

Man håller på med flera projekt runt om i landet där fiberkablar grävs ner i marken och om du vill få tillgång till nätet kan du kontakta Svensk Infrastruktur. Du hittar all information om var projekten pågår via hemsidan. Bland annat så är Salem fibernät är en del av Svensk Infrastruktur där man bygger just nu. På hemsidan hittar du även vanliga frågor och svar där du eventuellt kan hitta de svar du önskar utan att du behöver kontakta Svensk Infrastruktur.

Tekniken utvecklas ständigt och det är fascinerande hur långt vi har kommit med internet och vilka möjligheter det har skapat för människan. Frågan är hur långt det kommer att gå inom de kommande åren med tanke på hur pass fort utvecklingen har gått hittills. Men Svensk Infrastruktur har hur som helst ambitionen att kunna bygga det som ska bli marknadens mest moderna infrastruktur när det gäller tv, telefoni och bredband. Någonting man hela tiden jobbar vidare på för att uppnå så småningom.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *