Symptom på autism har inte ökat

Alla som har barn vet att de är en ständig källa till mycket glädje men också till en viss oro. Detta gäller kanske speciellt om man är förälder till ett barn med speciella behov av något slag. I dagens samhälle går det dock att få mycket bra stöd till ett barn som har någon form av diagnos. Det gäller bara att göra det arbete som krävs för att få vad man har rätt till.

581-5-symptom-pa-autism-har-inte-okatDet finns idag mycket information att hämta för den som söker hjälp och stöd till ett barn med funktionshinder av något slag. Även för den förälder som är van vid att fylla i dokument av olika slag kan det därför kännas komplicerat att ta reda på vad som faktiskt gäller i djungeln av information. Detta är ett faktum – man kan alltid få stöd till barn med aspergers eller andra utmaningar.

Tänk så här när du väljer assistansföretag

  • Se över den ekonomiska aspekten. Du har naturligtvis rätt till assistans för ditt barn men det är en fråga om hur många timmar som gäller enligt bedömning. I värsta fall kan det hända att du får lägga till pengar själv. Därför är det smart att veta vad du har möjlighet till från ett budgetperspektiv.
  • Fråga runt i ditt nätverk. Symptom på autism har inte ökat, men barn kan drabbas av många diagnoser och det finns många att vända sig till bara man vågar. Det kan hända att du har någon som har ett tips på ett bra assistansföretag för ditt barn. Se bara till att du frågar någon du verkligen litar på för att försäkra dig om bra råd.
  • När du hittar ett företag du är intresserad av att anlita bör du alltid kolla upp dem. Detta kan du enklast göra genom att söka på företagsnamnet på nätet. Då får du upp rekommendationer och omdömen från tidigare brukare. Dessa kan vara värdefulla att ta del av för alla som vill undvika oseriösa företag.
  • Se till att ställa frågor. Om du undrar över något förtjänar du bra och tydliga svar. Ett assistansföretag som svarar undanglidande kan ha något att dölja. Gör de det bör du vända dig någon annanstans.
  • Till sist. Läs igenom alla avtal ordentligt innan du skriver på något. Då vet du exakt vad som gäller i olika sammanhang och kan känna dig förberedd oavsett vad framtiden bjuder. Känner du dig osäker på något bör du alltid be någon som kan området läsa igenom avtalet tillsammans med dig.

Symptom på autism har inte ökat men behovet av stöd till dem som drabbas är ändå stort. TRF Assistans erbjuder stöd till barn med autism och deras närstående för att hjälpa till med en drägligare vardag för hela familjen. För det är trots allt så att hela familjen lever med diagnosen även om bara en drabbas.

Även i media uppmärksammas då och då ämnet assistansföretag och hur systemet är upplagt. Artiklarna kan handla allt från detta till faktiska diagnoser. Intresserad – I Dagens Medicin skriver man här om att symptom på autism inte ökat i Sverige och detta är en fascinerande artikel för alla som på något sätt kommit i kontakt med ämnet.

Symptom på autism har inte ökat men varje år kommer ytterligare familjer som har behov av assistans eftersom ett barn i familjen har ett funktionshinder. För att välja rätt i den djungel som idag är assistans och lagar kring den gäller det att läsa på. Gör man det har man goda chanser att lyckas med sitt val och därmed också med att ge sitt barn det han eller hon förtjänar för ett gott liv.