Tränare och kuskThomas Uhrberg

Thomas Uhrberg är väl känd på sin hemmabana Jägersro och anses vara en av landets bästa voltkuskar. Men han arbetar även hårt med att träna hästar, och har också här haft stora framgångar.

MA35-häst med betselThomas Uhrberg tränare säger att han växte upp på stallkafeet, samtidigt som han var lärling hos Thomas Nilsson. Han lärde sig både grunderna för en bra kusk och hur man på bästa sätt kan träna en häst. Thomas Uhrberg tränare började sedan 1984 i egen regi. På 1990-talet både tränade han och körde en av sina favoriter, Excellens Ex. Med denne vann han många segrar. Bland annat vann Thomas Uhrberg tränare och Excellens Ex under ett år sju V75 lopp av åtta I Gulddivisionen.

Nu för tiden håller Thomas Uhrberg tränare till på sin gård, Storegård i Halland. Man har även öppnat en filial i Holm, där man börjar med 10 hästar men hoppas kunna utöka. Hans söner, Joel och Oscar, håller också på med hästar och trav och kommer att ha ansvar för den nya gården. Här kommer man att koncentrera sig på träningshästar. Därmed får man mer plats och tillgänglig personal på huvudgården för träning av unghästar. För tillfället har man drygt 60 hästar i träning där. Många är övertygade om att den nya generationen kommer att fortsätta i samma proffsiga träningsstil som fadern.

Thomas Uhrberg tränare har vunnit flera lopp, både hemma i Sverige och i internationella tävlingar. Bland annat kan nämnas Derbyt på Jägersro, en av de mest prestigefyllda tävlingar som finns inom travet. År 2007 vann han Olympiatravets final med hästen Gentleman. Med all denna framgång har han säkrat sig en plats i svensk travhistoria.

De flesta känner Thomas Uhrberg tränare som en rak person, som gärna säger vad han tycker och tänker. Detta kan ibland skapa osäkerhet och spänningar i kontakten med folk. Trots detta respekteras han för all den kunskap och känsla han har för hästar och körning. Man kommer inte så långt som Thomas Uhrberg tränare har nått utan hårt arbete, noggrannhet och siktet riktat högt.

För den som vill ha en del i Team Uhrbergs framgångar finns möjligheten att köpa andelar i en av deras unghästar. Med Thomas Uhrberg tränare har man stora chanser att få tag på en vinnare. De senaste åren har man legat stadigt på en segerprocent mellan 10 och 15 och under 2012 körde man in över 4 miljoner kronor. Denna stadiga trend fortsätter att hålla i sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *